Konst

 

 

På Calderon & Partners är vi intresserade av konst i alla former.

Vi vill gärna ha inspirerande konstverk på våra väggar.

 

En konstnär vi särskilt har fastnat för är Lars Norrman (1915-1979), en mycket produktiv målare och grafiker som försåg folkhemmet med attraktiva och överkomliga verk, framförallt under 1950-, 60- och 70-talen.


Lars Norrman

Lars Norrmans teckningar visar en suveränt behärskad linjeföring och hans akvareller, gouacher, oljor och akryler har en fantastisk lyskraft och en täthet, intensitet och absolut närvaro som gör starkt intryck. Han arbetade disciplinerat och energiskt med sina verk, förenklade och koncentrerade tills bara det väsentliga återstod.

 

Multikonstverk för Ikea

Lars Norrman hade ett patos för konsten och ville att hans bilder skulle nå ut till de breda folklagren. Han blev den första konstnär som producerade multikonstverk för Ikea och han fyllde svenska folkets hem med serigrafier. Varje dag började han med att måla små akvareller, som inte fick vara dyrare än att vanligt folk skulle ha råd att köpa dem.

 

"Hans renommé borde vara bättre"

Vid hans död 1979 skrev kollegan Göran Brunius i Svenska Dagbladet bland annat: ”Många kulturskribenter har rynkat på näsan åt hans motivaptit, hans utpräglade realism utan sötma eller insmickrande kolorism. Det har dock inte den ringaste betydelse: Lars Norrman har gått sin egen väg, nära livet och verkligheten... Denne målare har utfört så många goda arbeten att hans renommé borde vara bättre.” Det anser vi också.

 

(Mer om Lars Norrman - Läs här)

 

 

- De verk av Lars Norrman som presenteras här ingår i Jan Calderons samling. Kontakta gärna Jan (jan@calderon.se) om du är intresserad av ytterligare information.

 

Calderon & Partners © 2015 • Lillängen 14, 622 61 Visby • +46 (0)705 27 11 00 • info@calderon.se

Reklambyrå, Gotland, Visby, CALDERON  &  PARTNERS, reklam, marknadsrådgivning, pr, kommunikation, strategi, design, grafisk form, AD, original, produktion, projektledning, information, massmediakontakter, marknadsföring, marknadsundersökningar, pr-byrå